Føler du, at dit parforhold er begyndt at gå skævt? Er der ikke længere den samme kemi mellem dig og din partner, som der var tidligere? Har I behov for, at der sker et eller markant i jeres parforhold, så I kan få det tilbage på rette kurs og igen kunne mærke at kærligheden blomstrer mellem jer? Hvis ja, så er du og din partner blot som mange andre tusinde par her i Danmark, som også går med de samme tanker og følelser som dig. Der har været rigtig meget snak om, at du kan få hjælp til at få parforholdet tilbage på rette kurs ved at tage kontakt til en parterapeut, der har valgt at specialisere sig i parterapi. Det er også ganske korrekt, at du og din partner kan få hjælp til at få jeres parforhold tilbage på rette kurs, så I ikke længere skal gå og bryste jer med de problemer, som I føler, at I har, men derimod bare kan være glade og nyde hinandens selskab. Det er dog en rigtig god idé, hvis du sørger for at tage en snak med din partner først, inden du begynder at tage kontakt til en eller flere parterapeuter, for hvis I kan løse det på egen hånd, så er der selvfølgelig ingen tvivl om, at det er både spild af jeres tid og jeres penge, at tage kontakt til en parterapeut, der kan hjælpe med parterapi.

I skal begge være indstillet på, at parterapi er løsningen

Det er meget vigtigt, at både du og din partner er indstillet på, at det er parterapi, der er den rigtige løsning for jeres parforhold. Hvis det eksempelvis kun er dig, der er indstillet på, at I skal gå til parterapi på hos en professionel terapeut, så får I absolut intet ud af det, for så vil det bare ende med at din partner sidder og kigger ud i luften i stedet for at udvise interesse for den samtale, der bliver ført med den respektive parterapeut, som I har valgt. Hvis I derimod begge to er indstillet på, at det er parterapi, der skal redde jeres forhold og sørge for, at I kommer tilbage på rette fod og igen bliver glade for hinanden, kommer til at nyde hinandens selskab og samtidig også vil kunne mærke, at I igen er forelsket i hinanden – det er lige netop dét, der er målet med parterapi for langt de fleste, der vælger at tage kontakt til en parterapeut, for at indlede en række sessioner hos ham eller hende.

Sæt et mål inden I indleder parterapien

Der er mange, der begår den fejltagelse, at hver part går ind til deres parterapi med vidt forskellige mål. Det kan være, at den ene part blot har intentioner om at I skal have løst jeres problemer, mens den anden part gerne vil have, at I genvinder den kærlighed og forelskelse, som I havde mellem hinanden tilbage i starten af forholdet. Derfor er det afsindigt vigtigt, at I sørger for at lave en klar aftale om, hvad jeres mål er med parterapien, så I ikke sidder nede foran jeres parterapeut med vidt forskellige mål. Desværre er det oftest sådan, at manden ikke rigtigt ser noget behov for at involvere en parterapeut i jeres forhold og ellers er det fordi han har meget svært ved at se, at der skulle være problemer i jeres forhold. Hvis du har problemer med, at få din mand med til parterapi, så findes der heldigvis en guide til, hvordan du får din mand med ned til en parterapeut.