Vi har sikkert alle sammen hørt historierne om folk fra andre lande, specielt USA, som får udbetalt helt absurd høje summer i erstatning, fordi de er kommet lidt til skade. Vi kender sikkert alle historien om kvinden fra USA, som spildte kaffe ned i sit lår, og valgte at sagsøge det sted hun havde købt den for, og endte med at få flere millioner kroner, fordi kaffen var for varm. Sådan noget ville ikke kunne lade sig gøre i Danmark. Her kan man ikke få erstattet mere end man reelt har tabt. Da personskader godt kan være svære at gøre op i tab, bliver det nogle gange lidt upræcist, men man få aldrig absurd høje summer. Nogle får måske slet ikke noget. Mange folk er nemlig ikke klar over, hvad det er de skal gøre, når de måske eller måske ikke har krav på erstatning.

Er man overhovedet berettiget til erstatning?

Det første man skal huske er, at bare fordi man kommer lidt til skade, så er det ikke nødvendigvis altid noget man kan kræve erstatning for. Hovedreglen i erstatning er egentlig, at der skal være et ansvarsgrundlag at placere et sted. Det betyder sådan set bare, at man skal kunne lægge skylden over på nogen. Hvorvidt dette kan lade sig gøre eller ej, afhænger også meget af, hvordan skaden er sket. Skader ved trafikuheld, som er en af de mere hyppige årsager til skader, vil stort set altid kunne veksles til noget erstatning. Dette kan man fordi der i Danmark er det der hedder objektivt ansvar for motorkøretøjer. Objektivt ansvar betyder egentlig, at du bliver holdt ansvarlig selvom du intet har at gøre med ulykken. Dette vil for eksempel ikke være tilfældet med skader på arbejdsmarkedet. For at få erstatning for en skade sket på arbejdet kræver det nemlig lidt mere. Det kræver at nogen har handlet ansvarspådragende i forbindelse med skaden. Dette vil som regel være arbejdsgiveren der har forsømt en pligt.

God ide at kontakte en erstatningsadvokat

Det kan være noget af en jungle at vade rundt i selv. Både at finde ud af om man er berettiget til en skade, og i så fald, hvordan man skal få fat i erstatningen. Heldigvis findes der mange erstatningsadvokater rundt omkring, som ikke sidder og arbejder med andet hver eneste dag. En god ide kan være at ringe til nogle af dem. Man vil som regel kunne finde nogle hjemmesider på nettet som reklamerer med en gratis telefonopringning. Her vil man kunne få en lille ide om, hvorvidt man overhovedet har en sag eller ej. Erstatningsadvokaten kan også komme en til gavn, når man evt. skal argumentere for, hvorfor man skal have erstatning. Er man i en sag der er lidt på vippen skal man huske på, at modparten formentlig vil gøre alt der står i hans magt for, at der ikke bliver udbetalt nogle penge til erstatning. Her kan ens egen advokat hjælpe en.

Læs mere på: http://erstatningseksperterne.dk/