Der er mange store nye og forandrende ting ved at fylde 18 år. Hvis du er studerende vil du blive SU-berettiget, mange begynder så småt at gøre sig overvejelser om at flytte hjemmefra, men en ting som alderen 18 giver dig lov til, er at tage et kørekort.

Kørekort eller ej

Mange unge mennesker anser det at fylde 18 år som en stor ting – en af grundene dertil er, at man endelig kan tage et kørekort. I udgangspunktet giver det i første omgang god mening at tage et kørekort, hvis man bor hjemme hos sine forældre i provinsen og der altid holder en bil, så ikke man nødvendigvis skal være afhængig af at kunne blive kørt, hvis man ønsker et lift.

Dog er der også en del unge der flytter hjemmefra i den alder og i dag er det jo meget populært at flytte indtil København, da alt er i nærheden, og formentlig også det studiested, der er venter i fremtiden. København er umiddelbart ikke det mest praktiske sted at være ejer af en bil, da parkering kan være bøvlet og da der generelt altid er en del trafik. Danmarks cykelstier er i dag indrettet således, at det gør det enormt eftertragtet at tage cyklen, hvilket måske kan ende også at spare tid i forhold til at tage bilen gennem København samme tid som alle andre. Derudover er Danmarks metrosystem i den grad under opbygning og indenfor den næste årrække skulle det gerne være meget simpelt og let at komme omkring med metro.

Der kan selvfølgelig være årsager der forudsætter, at man skal have et kørekort. Det kan være praktisk, hvis man bor i bilen og har familie langt væk, måske dit arbejde forventer, du har et kørekort – måske du bare gerne vil have et til den dag, du stifter familie, og gerne vil have det taget med det samme.

Økonomi er en forudsætning for kørekort

Når overvejelserne er gjort, og du har besluttet at tage et kørekort er der også økonomien at forholde sig til. Et kørekort koster en del penge. Man køber i dag en form for en grundpakke, hvor i teorien er samt et vis antal kørelektioner, glatbane mm. Derudover er der en del der tilkøber ekstra kørelektioner efterfølgende for at klæde sig helt på til den endelige test. Dette tilsammen kan godt udgøre en god sum penge. En stor del af dem der tager kørekort ved måske hurtigt, at de ønsker at tage et og har muligvis lagt penge til side fra konfirmationen, sparet op i et par år eller får tilskud til det i forbindelse med sin 18 års fødselsdag. Faktum er at det koster en del. Det er naturligvis også en god investering, da det gerne skulle holde resten af livet. Ikke desto mindre er det aldrig for sent at tage et kørekort. Ser du ikke idéen med det, når du fylder 18 eller har du ikke pengene lige med det samme, kan du altid gøre det senere hen, når det passer bedre ind.